Popradské AquaCity získalo prestížne ocenenie za environmentálny prístup

09.10.2005 Poprad

Poprad 9. októbra (TASR) - AquaCity v Poprade, ktorého akcionárom je aj mesto, získalo prestížne medzinárodné ocenenie Green Apple (Zelené jablko) za citlivý...
Poprad 9. októbra (TASR) - AquaCity v Poprade, ktorého akcionárom je aj mesto, získalo prestížne medzinárodné ocenenie Green Apple (Zelené jablko) za citlivý prístup k životnému prostrediu. Podtatranské \"vodné mesto\" s vonkajšími i vnútornými bazénmi, vitálnym svetom, detským vodným rajom a ďalšími atraktivitami, využíva geotermálnu energiu za pomoci progresívnej environmentálnej technológie.

Väčšinový vlastník AquaCity Ján Telenský zdôraznil, že vysokú kvalitu služieb tak môžu ponúkať s nízkymi nákladmi. Podľa neho na ocenení Green Apple \"je skvelé, že oceňuje dobré myšlienky na uchovanie našej planéty a podporuje ich na prospech každého. \" Prestížna cena, ktorú prevezme spoločne s primátorom Popradu Antonom Dankom a ďalšími zástupcami počas špeciálnej ceremónie 8. novembra 2005 v Dolnej snemovni parlamentu Veľkej Británie, je podľa neho ďalším krokom k propagácii Slovenska, Vysokých Tatier a mesta Poprad.
Medzinárodné ocenenie Green Apple udeľujú už 11 rokov. Nábor zabezpečuje nezávislá, nepolitická, neaktivistická a nezisková environmentálna skupina The Green Organisation, ktorá vyhľadáva \"najzelenšie\" firmy, mestá či komunity z celého sveta.
\"Som rád, že Aquacity vybudovali v Poprade a stalo sa neoddeliteľnou súčasťou života mesta. Jeho prínos nespočíva len v propagácii Slovenska, Tatier a Popradu vo svete, ale ako dokazuje toto významné ocenenie, aj v environmentálnej oblasti, ktorá začala byť v posledných rokoch veľmi dôležitou súčasťou všetkých odvetví, \" konštatoval primátor Anton Danko.
 

Vyberte región